Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IN

A co s tím.Míru zdar!

0 0
možnosti
Foto

Hovorí sa, že vojna je vždy stratový podnik pre všetkých okrem víťaza, ktorý môže potenciálne zhrabnúť vojnovú korisť. Vezmite to z inej stránky. Ak by napr v Iraku, alebo v Sýrii nebola vojna, zarobili by zbrojné koncerny viac. alebo menej?

Ja si myslím že táto situácia nevyhovuje ani zbrojárom. Pretože:

Je výhodnejšie predávať pokútne kalašnikovy, alebo M-16  s muníciou za rádovo možno stovky miliónov dolárov bojovníkom rozvrátených štátov (pretože na viac nemajú), alebo je výhodnejšie predať letku F-15, alebo Su-27 s infraštruktúrou na ich prevádzku za miliardy funkčnémnu štátu plus spomínané kalachy, alebo M-16 legálne, ktoré by mohli byť dodané ako bonus zdarma?

0 0
možnosti
Foto

Zhodou okolností bol v r. 1935 najväčším vývozcom zbraní na svete štát zvaný Československá republika. :-)

0 0
možnosti
Foto

Njn. Autor si neuvedomil, že o tom rozhodujú politici obvykle na základe verejnej mienky. A nie zbrojárske koncerny. :-)

0 2
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 673x
Učím na technické vysoké škole.

Mám rád filosofii, sociologii, ontogenezi lidské psychiky.

Znám i řadu ekonomickych témat. Můj hlavni pocit je, že mnoho témat je dnes opředeno tolika vlákny a zavaleno nánosy bahna, že jednoduché a stručné vyjádření se k tématu, nebo jen krátké pojmenování podstaty věci může být k užitku. A o stručnost a hutnost se budu vždy snažit.

Seznam rubrik